söndag 6 oktober 2013

Shalom!

(skriven den 11:e September 2013)

https://skydrive.live.com/?cid=6aeea1e6deaaa777#cid=6AEEA1E6DEAAA777&id=6AEEA1E6DEAAA777%21218


Mitt namn är Israel Leonard. Den där i bilden vid sidan är jag. Men sajten handlar inte om mig.

Det är om Jesus Kristus


Det var några år sedan, i början av vår vackra svenska höst. Jag sökte viktig information som jag behövde till mina bibelstudier, då åkte jag till Stockholms Stadsbibliotek från Upplands Väsby, där jag bor. Det var en fin dag, som det är idag. Faktiskt, nuförtiden skulle jag inte ha åkt, eftersom allting finns nu på nätet. Men då var det inte så, så länge jag vet. Jag hittade informationen som jag sökte - det hebreisk-arameiska exemplar av Gamla Testamentet - och kopierade Danielsboken i dessa ursprungliga språk. Jag hade arbetat före med Uppenbarelseboken, eftersom min församling, Folketskyrka eller "Iglesia del Pueblo" som vi kallar den på vårt språk, har sänt för många år, från en radiostation, evangeliet på spanska från Sollentuna, lördagar och söndagar. I ett programm hade jag pratat om Jesu återkomst. Men Danielsboken behövde jag också (om du som läser är bekant med denna profetia, då ska du förstå direkt; annars, läs bloggen bara och då ska du göra det)

Jag kom hem mycket glad och förtjust med min "nya" version. Det första jag såg när jag kom in vår nyheterna (men eftersom ljudet var av, då  visste jag inte att det var nyheterna). På TVn visades World Trade Centers bild - jag har aldrig varit i NY, men bilden känner alla, tror jag. Då hände det något mycket konstigt, som förvirrade mig (jag trodde att det var en film): ett flygplan krockade med byggnaden och exploderade; sedan föll det hela undan. Men det var verkligt, det var ingen film. Ett terrordåd hade hänt, och en ny "era" började, "kriget mot terrorismen".

Jag föddes och växte upp i "Kalla Krigets" tid, och efter Perestroikan och Berlinmurens fall, kändes det skönt att inte förvänta sig ett tredje världskrig varje dag, åtminstone på 12 år. Men denna dag slog den Onde mot en av värdens "säkraste" platser - sedan skulle det hända i London, Madrid, Stockholm - och visade oss att ordet "krig" skulle inte raderas från vara ordböcker fortfarande. Tack gode Gud för oss kristna krig är ett tecken till som erinrar oss om Jesu återkomst; så ju mer hör vi av stridslarm eller krigsrykten, desto mer vet vi att Han kommer snart.

Herrens återkomst är ett mycket starkt hopp till mig, som det är för miljoner pånyttföda kristna. Om du är en av dem, då ska den här sajten vara en välsignelse för dig, och jag önskar och ber för att du ska få samma uppenbarelser som jag har fått. Annars, om du inte har träffat Honom, låt mig säga någonting till dig.

Jag föddes och växte som ateist, och levde för många år under en kommunistisk regimen. Livet kom att mena ingenting för mig, särskilt pga jag var omedveten av vad "synd" är och vad "frälsningen" är. Men då räckte Herren Jesus sin hand och tog mig. Han frälsade mig och gjorde flera mirakler i mitt liv - läs mer och då ska du veta. Men detta är inte det viktigaste, det viktigaste är DU. Han dog på korset inte bara för mig, men för DIG också. Han återuppstod inte bara för att frälsa mig, men DIG med. Och Han sände sin Ande inte bara för att leda mig till himmelen, men DIG också.

All du behöver för att få alla dessa välsignelser är att bekänna dina synder till Honom, att ta emot Honom som Herre och Frälsare och att följa Honom. Friden som vi behöver, den skänker Han till oss. Kärleken som ingen kan ge oss skänker Han till oss. Glädjen som vi behöver skänker Han till oss.

Må Herren välsigna dig och leda dig till frälsningen. Jesus älskar dig.

Din broder i Kristus,

Israel Leonard

PS.  Jesus kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar